Na hlavný obsah

Sólymos: csoda, hogy ilyen ellenszélben Lengvarský eddig bírta

„Szlovákiában úgy is nehéz reformokat megvalósítani, ha egy miniszter nem élvezi a teljes kormánykoalíció bizalmát. Ha még az a mozgalom se áll ki mellette, amelyik jelölte, akkor teljességgel lehetetlen” – fejtette ki Vladimír Lengvarský az egészségügyi tárca éléről történt távozásának margójára a parlamenten kívüli Szövetség OT-elnöke, Sólymos László.

Sólymos László
Foto: SITA

Sólymos László, a parlamenten kívüli Szövetség Országos Tanácsának elnöke kijelentette, egy minisztérium csak akkor lehet sikeres, ha jó szakértői csapata van, és biztosított a politikai támogatás is, de Vladimír Lengvarský leköszönő megbízott egészségügyi ezt nem kapta meg. Hozzátette, csodálkozik, hogy eddig bírta a tárca élén.

„Szlovákiában úgy is nehéz reformokat megvalósítani, ha egy miniszter nem élvezi a teljes kormánykoalíció bizalmát. Ha még az a mozgalom se áll ki mellette, amelyik jelölte, akkor teljességgel lehetetlen” – szögezte le Sólymos.

A Szövetség OT-elnöke úgy véli, a helyreállítási tervvel kapcsolatos egészségügyi projektek Lengvarský távozásával komoly veszélybe kerültek.

Vladimír Lengvarský a kormány március 1-jei, szerdai ülését követően jelentette be, hogy kész távozni a posztjáról, amit másnap Zuzana Čaputová államfő el is fogadott.

Lengvarský 2021 áprilisától irányította az egészségügyi minisztériumot. Eduard Heger megbízott kormányfő közölte, Michal Palkovič vezetésével válságmenedzsment veszi át a tárca irányítását. Palkovičot a jövő héten a tárca államtitkárává nevezik ki.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban