Na hlavný obsah

A helyreállítási terv pályázati eredményeinek közzétételét követeli Hegertől a Hlas-SD

A Hlas-SD szerint nem megfelelően megvalósított és nem is rendeltetésszerűen alkalmazott a helyreállítási terv, ezért felszólította Eduard Heger megbízott miniszterelnököt, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra a terv azon pályázati felhívásainak eredményeit, amelyekre 2022 decemberéig lehetett pályázni.

A Hlas-SD alelnöke, Zuzana Dolinková.
Foto: TASR

A Hlas-SD szerint nem megfelelően megvalósított és nem is rendeltetésszerűen alkalmazott a helyreállítási terv, ezért felszólította Eduard Heger megbízott miniszterelnököt, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra a terv azon pályázati felhívásainak eredményeit, amelyekre 2022 decemberéig lehetett pályázni – tájékoztatott március 2-án, csütörtökön a parlamenten kívüli párt alelnöke, Zuzana Dolinková.

„A pályázók nem tudják mitévők legyenek” – fogalmazott Dolinková.

A Hlas-SD szerint Heger ügyvivő kormánya nem képes teljesíteni a helyreállítási tervben foglaltakat, egyúttal rámutatott az egészségügy, az építésügy, az oktatás, illetve a védelem területén jelentkező problémákra.

A Hlas-SD gazdasági szakértője, Kamil Šaško közölte, nemcsak a Rázsochy kórház, hanem más építkezések tekintetében is gondok vannak. Kifejtette, az egészségügy digitalizációja és a kórházak központosított irányítása tekintetében Szlovákia szintén el van maradva a helyreállítási tervhez képest. Szerinte ezen területeken egyetlen pályázatot sem hirdettek meg.

Hozzátette: Vladimír Lengvarský megbízott egészségügyi miniszter lemondásával a folyamatok még inkább lelassulnak, amíg a tárca irányítását át nem veszi egy új kormány.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban