Na hlavný obsah

Szerdán Pozsonyban tüntetett a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása

A ZMOS képviselői arra kérték a házelnököt, hogy ne fogadjon el olyan törvényeket, amelyek nehezítik az önkormányzatok dolgát.

Szerdán Pozsonyban tüntetett a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása
Jozef Božik, A Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának elnöke beszéde közben a pozsonyi parlament előtt tartott tiltakozáson, 2023. február 22-én. Foto: TASR/Martin Baumann

A Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának (ZMOS) képviselői arra kérték Boris Kollárt (Sme rodina), a parlament elnökét, hogy az előrehozott választásig ne fogadjon el olyan törvényeket a parlament, amelyek nehéz helyzetbe hozzák az önkormányzatokat. Ezt Jozef Božik, a társulásban tömörült városok kamarájának elnöke, Simony (Partizánske) polgármestere mondta a szerdai tiltakozó nagygyűlésen, amely az Aki a városoknak és a falvaknak árt, az az embereknek árt címmel zajlott.

A parlament épülete előtt tartott tiltakozás résztvevői a hatalom városokhoz és falvakhoz való elfogadhatatlan hozzáállására, és az önkormányzatok problémáira hívták fel a figyelmet. A településvezetők élesen bírálták például a magas energiaárak elégtelen és átgondolatlan kompenzációjának rendszerét, de rámutattak a jogalkotók egyéb, az önkormányzatokra nézve hátrányos intézkedéseire is.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban