Na hlavný obsah

A Pozsonyi III-as járásbíróság elbocsátott elnökének rehabilitációját követeli Kollár

A Pozsonyi III-as járásbíróság elbocsátott elnökének, Roman Fittnek a teljes rehabilitációját követeli a parlament és a Sme rodina elnöke, Boris Kollár.

A parlament elnöke, Boris Kollár (Sme rodina) a Pozsonyi III-as járásbíróság elbocsátott elnökének, Roman Fittnek a teljes rehabilitációját követeli. Ezt a közösségi hálón mondta a Bírói Tanácsnak arra a határozatára reagálva, amely szerint a járásbíróság tavalyi eljárása, amellyel megtagadta a titkos mellékletet tartalmazó nyomozati dosszié átadását a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség azaz a NAKA tisztviselőinek, összhangban volt a törvénnyel.

Boris Kollár
Foto: TASR/Jaroslav Novák

„Azonnali bocsánatkérést várok az igazságügyi minisztertől Kolíková miniszterasszony inkompetens cselekedetei miatt, és követelem az elbocsátott bírósági elnök teljes rehabilitációját, valamint anyagi kártérítést“ – hangsúlyozta Kollár.

A házelnök azt várja, hogy az ideiglenesen megbízott belügyminiszter, Roman Mikulec (OĽaNO) megteszi a megfelelő lépéseket a rendőrségi akcióval szemben.

Mária Kolíková szerint az ok amiért Fittet 2022 júniusában menesztette, vezetői mulasztás volt, és nem az, hogy a bíróságnak át kellett volna-e adnia az aktát a NAKA tisztviselőinek.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban