Na hlavný obsah

Felülvizsgálja légterének védelmét Nagy-Britannia az Egyesült Államokban történtek után

Ben Wallace, brit védelmi miniszter szerint az amerikaik által lelőtt kínai kémballok megjelenésével a globális fenyegetettség rossz irányba halad.

Felülvizsgálja légterének védelmét Nagy-Britannia az Egyesült Államokban történtek után
Ben Wallace, az Egyesült Királyság védelmi miniszter Foto: TASR/AP

Felülvizsgálja légterének védelmét az Egyesült Királyság azt követően, hogy a hónap elején lehetséges kínai kémballon került az Egyesült Államok légterébe – mondta az ország védelmi minisztere Ben Wallace. Amerikában kilőtték a légballont, amely lehet, hogy kémkedés céljával került légterükbe, a hadsereg azonban azóta további három, egyelőre ismeretlen eredetű repülő objektumot is megfigyelt, majd kiiktatott.

Pekingi nyilatkozatok szerint ellenben egy eltévedt meteorológiai ballonról van szó, az Egyesült Államok pedig túlreagálta a helyzetet. Az Egyesült Királyság és szövetségesei várhatóan erősítenek légvédelmükön, ez pedig arra mutat rá, hogy a globális fenyegetettség rossz irányba halad – mondta Wallace.

Ezzel összefüggésben Richard Holden közlekedésügyi miniszter egy hétfő reggeli sajtótájékoztató során azt mondta, lehetséges, hogy tudtuk nélkül a brit légtérbe is került már a ballonhoz hasonló objektum.

(reuters)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban