Na hlavný obsah

Ukrajnának joga van a NATO csatlakozáshoz

A brit és az ukrán kormány február 8-i közös nyilatkozatában London megerősítette tántoríthatatlan elkötelezettségét Ukrajna szuverenitása és területi sérthetetlensége mellett. A vadászgépek szállításának ukrán elnöki kérését viszont érzékelhető tartózkodással fogadta a brit parlament.

A Lordok Házának elnöke, Lord McFall (b) figyeli, ahogy az alsóház elnöke, Sir Lindsay Hoyle (j) Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt fogadja a londoni Westminster Hallban, ahol az ukrajnai orosz invázió kitörése óta tett első látogatása alkalmával beszédet készül mondani a brit parlament képviselői előtt.
Foto: TASR/AP

Ukrajnának joga van arra, hogy csatlakozzon a NATO-hoz, áll a brit és az ukrán kormány Londonban kiadott közös nyilatkozatában.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök február 8-án, szerdán előre be nem jelentett látogatást tett Nagy-Britanniában.

Zelenszkij a brit parlamentben elmondott beszédében harci repülőgépek szállítását kérte Nagy-Britanniától és a nyugati szövetségesektől, de a kérést a brit kormány érzékelhető tartózkodással fogadta.

A szerdán este kiadott brit-ukrán közös közleményben London megerősíti tántoríthatatlan elkötelezettségét Ukrajna szuverenitása és területi sérthetetlensége mellett.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban