Na hlavný obsah

Feltételes szabadságvesztésre és pénzbírságra ítélték František Imreczét

Vesztegetés miatt 3 év feltételes szabadságvesztésre ítélte 5 év próbaidővel František Imreczét a Specializált Büntetőbíróság, amely a Pénzügyi Hatóság volt vezetőjét 202 ezer eurós pénzbírsággal is sújtotta és 6 évre eltiltotta a közügyektől.

František Imrecze, a Pénzügyi Hatóság (FS) volt vezetője ítélethozatalra vár a bazini székhelyű Specializált Büntetőbíróságon (ŠTS) 2023. február 9-én.
Foto: TASR

Vesztegetés miatt összesen 3 év feltételes szabadságvesztésre ítélték 5 év próbaidővel a Pénzügyi Hatóság (FS) volt vezetőjét, František Imreczét.

Imreczére egyúttal 202 ezer eurós pénbírságot rótt ki a bazini székhelyű Specializált Büntetőbíróság (ŠTS). Amennyiben a pénzbüntetést nem fizeti meg, 3 évnyi börtönbüntetésre számíthat.

Imreczét 6 évre a közügyektől is eltiltották. Nem találkozhat és nem léphet kapcsolatba azokkal a személyekkel, akik az eljárás alá vont cselekményekben szerepelnek. Évente egyszer, a próbaidő alatt részt kell vennie az ŠTS korrupciós bűncselekményekkel foglalkozó főtárgyalásán vagy nyilvános ülésén, illetve pártfogó felügyeletet is elrendeltek az esetében.

Február 9-i, csütörtöki ítéletével a Speciális Büntetőbíróság bírónője enyhén módosított formában jóváhagyta a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze és František Imrecze között megköttetett vádalkut.

A döntés jogerős.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban