Na hlavný obsah

Helyenként akár -18 fok is lehet

Február 8-án, szerdán reggel Észak- és Közép-Szlovákia több pontján is -18 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet. Szerda estétől Besztercebánya, Trencsén, Kassa, Eperjes és Zsolna megye számos járásában első, llletve másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

Foto: Shutterstock

Február 8-án, szerdán reggel Észak- és Közép-Szlovákia több pontján is -18 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet . A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) több járás tekintetében is elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

A figyelmeztetés Besztecebánya, Zólyom, Breznóbánya, Gyetva, Garamszentkereszt, Privigye, Kiszucaújhely, Liptószentmiklós, Turócszentárton, Rózsahegy és Stubnyafürdő térségére vonatkozik.

A meteorológusok figyelmeztetése szerint az ilyen alacsony hőmérséklet potenciális veszélyt jelent az egészségre.

„A fagyos idő nem ritka ebben az évszakban, ezeken a területeken, de veszély jelenthet pl. a szabadban dolgozó emberekre“ – tették hozzá.

A várható nagyon alacsony hőmérsékleti értékekkel összefüggésben szerda estétől Besztercebánya, Trencsén, Kassa, Eperjes és Zsolna megye több járásában is elsőfokú (sárga), llletve másodfokú (narancssárga) figyelmeztetés lesz érvényben.

(TASR, SHMÚ)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban