Na hlavný obsah

Čaputová: Szlovákia jobb országgá válhat nagyszerű lakosai által

Miloš Zeman cseh elnök február 7-i, magas-tátrai búcsúlátogatása után Zuzana Čaputová államfő a történelmi Lőcse városába látogatott. Ott kezdte meg szepességi útját.

Zuzana Čaputová
Foto: SITA

Miloš Zeman cseh elnök február 7-i, keddi magas-tátrai búcsúlátogatása után Zuzana Čaputová köztársasági elnök a történelmi Lőcse városába látogatott. Ott kezdte meg szepességi útját.

Este rövid nyilatkozatban elmondta, hogy Szlovákia számára reményt lát arra, hogy jobb országgá váljon, köszönhetően az ottani embereknek, akikkel találkozott.

„Első utam a Szent Jakab-bazilikába vezetett, hogy újra lássam Pál mester oltárát, majd találkoztam a polgármesterrel, és a régió különböző területeket képviselő személyiségeivel, az egészségügy, az oktatás, a szociális szolgáltatások és az egyház képviselőivel. Elkötelezett és hozzáértő emberekkel találkoztam, akik nagyszerű dolgokat tesznek, néha a nehéz körülmények ellenére is“ – mondta Čaputová.

Miroslav Vilkovský, Lőcse polgármestere elmondta, beszéltek a műemlékvédelmi alap védelméről vagy a helyi kórház átalakításáról, de az energiaválságnak az önkormányzatokra és a foglalkoztatásra gyakorolt hatásairól is.

február 8-án, szerdán Igló és Késmárk meglátogatásával folytatódik a köztársasági elnök szepességi útja.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban