Na hlavný obsah

Az EU mellett Kína is segít Törökországnak

Az Európai Unió eddig 1150 segítőt küldött Törökországba az ott történt természeti katasztrófa következményeinek enyhítésére.

Az EU mellett Kína is segít Törökországnak
Foto: TASR/AP

Az Európai Unió eddig 1150 segítőt küldött Törökországba az ott történt természeti katasztrófa következményeinek enyhítésére. Az összesen 27 mentőcsapat részét képezi 70 speciálisan az ilyen esetekre kiképzett kutya is. A Törökország és Szíria határának közelében történt földrengésnek a jelenlegi adatok szerint több, mint 5 ezer halálos áldozata van.

A mentési munkálatokban Szlovákia is besegít, éppen ezért 10 az Országos Tüzoltó- és Mentőszolgálathoz és 5 a Hegyimentőszolgálathoz tartozó specialistát küldött az országba. Az EU válságkezelési biztosa mind a 19 mentési munkálatokban résztvevő országnak megköszönte a segítséget. Az Európai segítségen kívül Kína, a mai bejelentése alapján mentőcsapatokat küld a katasztrófa súlytotta országba, emellett pedig 40 millió jüan értékű gyorssegélyt nyújtanak majd nekik – tudjuk meg a kínai nemzetközi fejlesztési együttműködési hivatal nyilatkozatából.

A nyilatkozatból emellett az is kiderül, hogy Peking vezetősége mindezt összehangolja a Szíriának szánt segélycsomagok eljuttatásával, egyszerre megsegítve ezzel a két közel-keleti országot. (tasr, denník, napunk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban