Na hlavný obsah

Madarász Krisztián meggyilkolásának ügyét tárgyalja a bíróság

Madarász Krisztián meggyilkolásának ügyét tárgyalja a bazini Specializált Büntetőbíróság. Ifj. D. Ferencet és A. Lászlót eredetileg felmentették a vádak alól, de a legfelsőbb bíróság visszautalta az ügyet.

A képen az előtérben a bírósági tárgyalásra érkező A. László, a háttérben, a jobb oldalon ifjabb D. Ferenc a bazini Specializált Büntetőbíróságon (ŠTS) 2023. február 2-án, csütörtökön.

Madarász Krisztián meggyilkolásának ügyét tárgyalja a bazini Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) szenátusa.

Ifjabb D. Ferencet és A. Lászlót eredetileg felmentették a vádak alól ebben az ügyben, de a Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bírósága (NS SR) visszautalta az ügyet.

„Nem tagadom, hogy megtörtént az eset, tudomásom volt róla. De továbbra is kitartok amellett, hogy nem én rendeltem el Madarász Krisztián meggyilkolását“ – mondta február 2-án, csütörtökön ifjabb D. Ferenc a Specializált Büntetőbíróság szenátusa előtt.

Elmondta, hogy egy olyan cégcsoporthoz tartozott, amely Csehországban áfacsalást követett el. Ennek a csoportnak az élén Radovan V. állt, és a vád szerint ő rendelte meg Madarász meggyilkolását, amit A. László hajtott végre.

„Elismerem, hogy nem tiltakoztam a gyilkosság elkövetése ellen, de semmilyen módon nem vettem részt benne“ – mondta ifjabb D. Ferenc, és hozzátette, nem volt jelen, amikor a bűncselekményt végrehajtották.

Korábban a bíróság börtönbüntetésre ítélte Bugár Györgyöt, a Sátor-banda egyik tagját, aki ifjabb D. Ferencet jelölte meg, mint a gyilkosság megrendelőjét. A kihallgatása során azonban ellentmondások merültek fel az áldozat személyleírása kapcsán.

„Egy teljesen más esetet írt le, mint amiről jelenleg beszélünk“ – reagált ifjabb D. Ferenc.

Korábban mindkét vádlottat 25 évre ítélték, jelenleg börtönbüntetésüket töltik.

2022-ben jogerősen szintén 25 év börtönbüntetésre ítélték idősebb D. Ferencet, Alsóhatár volt polgármesterét is. Több gyilkosság is a lelkükön szárad, amelyekkel strómanok elhallgattatása volt a céljuk, illetve gazdasági bűncselekményeket is elkövettek.

A volt polgármestert a Sátor-bandában elkövetett tetteiért is elítélték, a banda több tíz ember meggyilkolásáért felelős.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban