Na hlavný obsah

A „Katargate” alapjaiban rengette meg az Európai Parlament hitelét

Eva Kaili korrupciós botránya alapjaiban rengette meg az Európai Parlament hitelét, amit euroszkeptikusok most szeretnének meglovagolni.

A „Katargate” alapjaiban rengette meg az Európai Parlament hitelét
Foto: TASR

Mára erős a gyanú, hogy a labdarúgó-világbajnokság rendezésének jogát nem tiszta eszközökkel szerezte meg Katar. A világbajnokság körüli lobbiba a közel-keleti állam vesztegetéssel próbált nagyobb súlyt adni saját részvételének, holott Katarról nem igazán volt elmondható, hogy komoly foci kultúrával rendelkezik.

Eva Kaili, az Európai Parlament egyik korábbi alelnöke, akinek neve mára összefonódott a vesztegetési botránnyal például több felszólalásban is Katart népszerűsítette és így maga is eszközévé vált a miniállam politikai manővereinek.

A vesztegetési botrány miatt erősen megingott az Európai Parlament hitele, amit az Unió kritikusai gondolkodás nélkül igyekeznek is kihasználni. Az orosz dezinformációs nyomást meglovagolva az euroszkeptikusok szinte a zászlajukra tűzik a botrányt, holott a korrupció terén nem minden uniós ország büszkélkedhet kiváló bizonyítvánnyal, legalább is Transparency International 2022-es korrupció jelentése szerint.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban