Na hlavný obsah

Magyarország is beszáll Szlovákia légterének védelmébe

Magyarország mellett Lengyelország és Csehország is részt vesz a szlovák légtér védelmében. Jaroslav Naď kiemelte, hogy egy valódi V4-es projekt fog létrejönni.

Magyarország is beszáll Szlovákia légterének védelmébe
Jaroslav Naď (b) Szlovákia megbízott védelmi minisztere és Szalay-Bobrovniczky Kristóf (j) Magyarország honvédelmi minisztere 2023. január 27-én tartott sajtótájékoztatójukon, Budapesten. Foto: TASR

Magyarország is részt vesz Szlovákia légterének védelmében, közölte Jaroslav Naď (OĽaNO), a védelmi minisztérium vezetője, miután Budapesten találkozott Szalay-Bobrovniczky Kristóf magyar honvédelmi miniszterrel.

A magyar honvédelmi miniszter úgy fogalmazott, Szlovákia Magyarország egyik legszorosabb szövetségese, és a két ország elkötelezett a szoros és rendszeres párbeszéd fenntartásában.

Szlovákia megbízott védelmi minisztere arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt ősz óta Lengyelország és Csehország is részt vesz a szlovák légtér védelmében, így Magyarország bevonásával „valódi” V4-es projekt jön létre. „Ez arról tanúskodik, hogy a V4-ek továbbra is nagyon fontos szereplő a felek számára” – közölte Naď.

Az ukrajnai helyzetet illetően mindkét két miniszter hangsúlyozta, hogy Szlovákia és Magyarország tiszteletben tartja egymás álláspontját.

Szalay-Bobrovniczky szerint Magyarország álláspontja változatlan a kérdésben, vagyis a minél korábbi béketárgyalásokot sürgetik, hozzátéve, hogy természetesen elítélik az orosz agressziót.

(tasr, mti)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban