Na hlavný obsah

Államfő: Mindenről az utolsó percben dönt a kormány

Az, hogy az előrehozott választások időpontjáról az erre szolgáló határidő végén születik döntés, is bizonyítja, hogy az országnak előrehozott választásokra van szüksége - jelentette ki Zuzana Čaputová államfő.

Foto: SITA

Az, hogy az előrehozott választások időpontjáról az erre szolgáló határidő végén születik döntés, is bizonyítja, hogy az országnak előrehozott választásokra van szüksége, jelentette ki Zuzana Čaputová.

Az államfő azt mondta, nem lepte őt meg a képviselők azon döntése, mely szerint csak január 31-én, kedden szavaznak az előrehozott választásokról. Čaputová úgy véli, ez is hasonlóan történt, mint az eddigi döntések, melyek az utolsó percben születtek.

„Mindegy, hogy a koalíció belső válságáról volt-e szó, vagy a kórházak problémájáról, a költségvetés megszavazásáról, vagy a kormány megbuktatásáról, mindenről a határidő legvégén született döntés“ – jelentette ki az államfő.

Čaputová megismételte, hogy amennyiben a parlament a szeptemberi időpontot szavazza meg, ő azt tiszteletben tartja, de figyelmeztetett, hogy figyelemmel követi majd a megbízott kormány munkáját.

(SITA)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban