Na hlavný obsah

Elnapolták a Sátor-banda sírásójaként emlegetett H. Lehel ügyének főtárgyalását

A vádlott H. Lehel áldozatai között van Sátor Lajos, a bűnözői csoport vezére, valamint strómanok, és a banda másik vezetője, Reisz András is.

H. Lehel 2021. február 22-én a bazini Specializált Büntetőbíróságon.
Foto: TASR

Az ügyvéd betegsége miatt 2023. február 7-re napolta el a dunaszerdahelyi Sátor-banda sírásójaként emlegetett H. Lehel ügyében január 19-re, csütörtökre kitűzött főtárgyalást a bazini Speciálizált Büntetőbíróság (ŠTS) szenátusa – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a bíróság szóvivője, Katarína Kudjáková.

A Speciálizált Büntetőbíróság eredetileg életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte H. Lehelt, de a Legfelsőbb Bíróság (NS) hatályon kívül helyezte az ítéletet, és újratárgyalásra visszautalta az elsőfokú bíróságnak.

H. Lehel ellen ötrendbeli gyilkosság, bűnözői csoport alapítása, támogatása, valamint amiatt emeltek vádat, hogy ellopott 45,5 millió szlovák koronát egy széfből Dunaszerdahelyen. A tárgyaláson azt állította, jogtalanul vádolták meg.

Az áldozatai között van Sátor Lajos, a bűnözői csoport vezére, valamint strómanok, és a banda másik vezetője, Reisz András is.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban