Na hlavný obsah

Kenyér és pékáru hiány fenyeget a magas energiaárak miatt

A szlovákiai pékek, cukrászok és tésztagyártók szövettségének elnöke rámutatott, a kisvállalkozók a tavalyinál akár 10-szer magasabb villanyszámlákat kapnak.

Milan Lapšanský
Foto: TASR

Amennyiben a kormány nem kezd valamit a magas energiaárakkal, és nem segít a kis és középvállalkozókon, fennál annak a veszélye, hogy hiány lesz a kenyérből és a péksüteményekből, jelentette ki Milan Lapšanský.

A Szlovákiai pékek, cukrászok és tésztagyártók szövettségének elnöke arról beszélt, a kisvállalkozók jelenleg az előző évhez képest négy, de akár tízszer magasabb előlegszámlákat kapnak a villanyáramra, amit képtelenek megfizetni.

Az új évi sokkoló áremelkedés annyira hatalmas, hogy a kis és középvállalkozások tömeges bezárása fenyeget országszerte. Emellett olyan információink vannak, hogy néhány üzletlánc bezárni tervezi az előrefagyasztott pékárú sütésére szolgáló kemencéit, nem nem tudják megfizetni az üzemeltetési költségeket“– állítja Lapšanský, aki szerint így valóban kenyér és pékáru hiány fenyeget.

Az elnök hozzátette, bár a politikusok számára jelenleg az előrehozott választások és saját pozícióik megtartása jelenti a prioritást, továbbra is az adófizetők pénzéből vannak fizetve és foglalkozniuk kell az energiaárakkal.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban