Na hlavný obsah

Biden-ügy: újabb titkosított akták kerültek elő

Újabb titkosított aktákat találtak egy Joe Bidenhez köthető helyen, az iratok szintén abból az időből származnak, amikor a jelenlegi amerikai elnök Barack Obama alelnöke volt.

Biden-ügy: újabb titkosított akták kerültek elő
Joe Biden amerikai elnök Foto: AP

Tovább gyűrűzik a Biden-iratok ügye. Egy, az eseményekre rálátó forrás szerint egy másik, Joe Bidenhez köthető helyszínen további titkos iratokat találtak az amerikai elnök jogászai. A The New York Times ezzel kapcsolatban megjegyzi: három napon belül ez volt a második ilyen felfedezés, és hogy ez felerősítheti a republikánus oldal felől érkező, elnök ellen intézett támadásokat.

Jelentések szerint tíz bizalmas dokumentumról van szó, melyek közül egyesek az SCI megjelölést viselik. Ez a legmagasabb minősítésű titkosítás.  Az Igazságügyi Minisztérium jelenleg vizsgálja a Biden-ügyet, de szóvivőjük nem nyilatkozott a New York Timesnak.

A kormányzati előírások szerint minősített dokumentumokhoz csak azok férhetnek hozzá, akiknek aktuálisan felhatalmazásuk van rá.

A republikánusoknak kapóra jött Biden ügye: erősen támadják az amerikai elnököt, miközben Biden Trumppal ellentétben magától szolgáltatta be a talált dokumentumokat.

(hu.euronews.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban