Na hlavný obsah

Az államfő az egyházi vezetőkkel az együttműködésről, a szolidaritásról és a reményről beszélt

Zuzana Čaputová szerint elhangzott egy mondat arról is, hogy "a konfliktusokat és a nézeteltéréseket ne emeljük az együttműködés fölé".

Az államfő az egyházi vezetőkkel az együttműködésről, a szolidaritásról és a reményről beszélt
Az állmafő egyházi vezetőket fogadott Foto: TASR

Az együttműködésről, a reményről, a szolidaritásról és az egységről folytatott megbeszéléseket  csütörtökön Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnök az egyházak és vallási társaságok képviselőivel. Erre az egyházak és vallási társaságok képviselőinek hagyományos újévi fogadásán került sor, amelyet a Szlovák Köztársaság elnöke tartott.

„Amikor a társadalmi helyzetről beszéltem, érdekes volt számomra meghallgatni az egyes egyházak képviselőinek észrevételeit arról, hogyan értékelik a társadalmi helyzetet. Természetesen elhangzott az is, hogy egyre nagyobb feszültséget, frusztrációt, talán még a reményvesztettséget is érezzük, hogy lehetséges-e méltó életet élni Szlovákiában“ – mondta beszédében az államfő.

„Arról is beszéltünk, hogy hol van a kiút… Čaputová szavai szerint volt egy mondat arról is, hogy „a konfliktusokat és a nézeteltéréseket ne emeljük az együttműködés fölé“.

Az államfő köszönetet mondott az egyházak és vallási társaságok képviselőinek munkájukért és a különbségek leküzdésére irányuló akaratukért, amelyek emberi, természetes és normális dolgok. (TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban