Na hlavný obsah

WHO: terjedőben Európában az új omikron-alvariáns

Az Egészségügyi Világszervezet európai irodájának igazgatója szerint a kínai esetszámok növekedése nem lesz jelentős hatással járványhelyzetre.

WHO: terjedőben Európában az új omikron-alvariáns

Terjedőben Európában a koronavírus omikron variánsának XBB.1.5-ös alváltozata – mondta Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai irodájának igazgatója keddi sajtótájékoztatóján Koppenhágában. Az egyelőre alacsony esetszámok mellett egyre gyakoribb az XBB.1.5-es alvariáns.

Kluge jelezte: azon dolgoznak, hogy felmérjék ennek lehetséges hatásait. A kínai járványhelyzettel kapcsolatos aggodalmak eloszlatására Kluge az Európai Unió egészségügyi hatóságának (ECDC) jelenlegi értékelését hozta fel, amely szerint a kínai esetszámok növekedése várhatóan nem lesz jelentős hatással az európai járványhelyzetre.

Catherine Smallwood, a WHO európai részlegének rendkívüli helyzetekkel foglalkozó vezetője szerint az országoknak meg kell fontolniuk, hogy ajánlottá teszik a maszkviselést a hosszabb repülőutakon a járvány terjedésének feltartóztatása érdekében.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban