Na hlavný obsah

Magas szintre emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban

Tavaly nyár óta nem mért szintre emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban a brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett legfrissebb becslése szerint.

Magas szintre emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban

A hivatal széles körű lakossági próbaszűréseken alapuló számításai alapján Angliában – az Egyesült Királyság legnépesebb, 55 millió lakosú országában – a december 28-án véget ért egyheti vizsgálati időszakban átlagosan közel két és fél (2,46) millió lehetett a koronavírus-fertőzöttek száma. Ez azt jelenti, hogy a lakosság négy és fél (4,52) százalékának szervezetében volt jelen a koronavírus.

A brit egészségügyi hatóságok szerint a helyzetet nehezíti, hogy országszerte emelkedik az influenzás megbetegedések száma is, és ez egyre nagyobb terhet ró az állami egészségügyi szolgálatra (NHS), amely a munkaerőhiány és a szakdolgozók között is magas megbetegedési arány miatt egyébként is teljesítőképessége határán működik.

A szakértők folyamatosan kérik a lakosságot, hogy minél előbb adassa be az influenzaoltást és a koronavírus elleni emlékeztető vakcinadózisokat is. (mti)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban