Na hlavný obsah

A magyarországi ellenzék nem szeretné ha Fideszes képviselők állnának az egyetemi alapítványok élén

Az Európai Bizottság felfüggesztette az Erasmus+ programot az alapítványi fenntartású egyetemekkel.

A magyarországi ellenzék nem szeretné ha Fideszes képviselők állnának az egyetemi alapítványok élén
Navracsics Tibor, a magyar kormány területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli minisztere az Erasmus+ program 30 éves évfordulója alkalmából rendezett sajtótájékoztatóján. Foto: MTI/EPA

Egyetlen Fideszes képviselőnek sem kellene a felsőoktatást szervező alapítványokban lennie a magyarországi ellenzék szerint. Minderről az után nyilatkoztak a DK, az LMP, a Jobbik és a Momentum ellenzéki pártok képviselői, hogy az Európai Bizottság felfüggesztette az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ programot azokkal az alapítványi fenntartású egyetemekkel, melyek vezetőségébe többek között Fideszes képviselők is tartoznak.

Több ellenzéki képviselő kész személyesen felkeresni az illetékeseket a diákokat igazságtalanul érintő döntés mérlegelése érdekében. Magyarország Kulturális és Innovációs Minisztériuma szerint a 2023-ra betervezett külföldi tanulási programok még gond nélkül valósulhatnak meg.

Az Európai Bizottság döntése értelmében az említett felsőoktatási intézmények az Erasmus+ mellett a Horizont Europe fejlesztési programjában való részvételre sem jogosultak.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban