Na hlavný obsah

Kollár szerint idén erős, és stabil kormány kell az országnak

A Sme rodina elnöke az előrehozott választásokban látja a megoldást. Robert Fico, egy a Smer és a Hlas alkotta kormányzati tandemre esküszik.

Foto: TASR

Szlovákiának ebben az évben erős, és stabil kormányra van szüksége, ebben a kérdésben Robert Fico és Boris Kollár is egyetért. A két politikus vasárnap a TA3 hírtelevízió vitaműsorának vendége volt, ahol mindketten az előrehozott választások lehetőségéről beszéltek.

„Ez az év nehéz lesz gazdaságilag és politikailag is. Meg kell oldanunk a kormánybukás, az előrehozott választások, vagy egy új parlamenti többség problémáját“ – jelentette ki Kollár, aki jelenleg az előrehozott választásokban látja a megoldást.

A Sme rodina elnöke azt is elmondta, hétfőn tárgyal majd Eduard Heger kormányfővel a koalíció folytatásának lehetőségéről, de emlékeztetett arra, hogy a kormánypártok eddig sem tudtak együttműködni.

Vitapartnere Robert Fico hangsúlyozta, pártja meg akarja nyerni a következő választásokat, a legjobb megoldásnak az ország számára pedig a Smer-SD és a Hlas-SD együttműködését tartja.

Fico ezért ismételten felhívta a figyelmet a január 21-i népszavazásra, melynek célja módosítani az alkotmányt, ami lehetővé tenné a választási időszak lerövidítését.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban