Na hlavný obsah

Nem indult túl jól a Republikánus Párt éve

Keddig volt többségük a demokratáknak az amerikai képviselőházban, de az új kongresszus megalakulása előtt még elérték, hogy nyilvánosságra kerüljenek Donald Trump adóbevallásai.

Nem indult túl jól a Republikánus Párt éve

Az exelnök korábban ezt minden eszközzel próbálta megakadályozni, szembemenve így a szokásjoggal. A közzétett iratokból kitűnik, hogy a Fehér Ház előző lakója korántsem olyan sikeres üzletember, mint állítja magáról. 2020-ban a Trump házaspár negatív 4,7 millió dollár jövedelmet vallott be, 2015-20 között, hat év alatt a magát legszívesebben ingatlanmágnásként ábrázoló Trump 85 millió dollárt bukott az ingatlanüzleten, egyéb üzletein pedig 130 milliót úgy, hogy elnöksége alatt egyéb üzleti tevékenységet nem is folytathatott.

Ami pedig a tegnapi alsóházi republikánus hatalomátvételt illeti, az biztos bekerül majd a történelemkönyvekbe. A republikánusoknak ugyanis nem sikerült elsőre, de még harmadszorra se megválasztaniuk saját jelöltjüket képviselőházi elnöknek, a szavazást ugyanis a „saját” ultrkonzervatív belső frakciójuk szabotálta el úgy, hogy olyan jelöltre szavaztak aki maga is a kaliforniai Kevin McCarthyt támogatta egyébként.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban