Na hlavný obsah

Kockázatosnak minősítette a közmédia jövő évi büdzséjét az RTVS Tanácsa

A közszolgálati Szlovák Rádió és Televízió 2023-as költségvetésének bevételi oldalán 165,8 millió, míg kiadási oldalán 165,6 millió euró szerepel.

Ľuboš Machaj, az RTVS vezérigazgatója
Foto: TASR

A közszolgálati Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) 2023-ban 165,8 millió eurós bevétllel, és 165,6 millió eurós kiadással számol – derül ki a közmédia jövő évi költségvetési javaslatából, amelyet hétfőn tárgyalt és fogadott el az RTVS Tanácsa.

A Daniela Vašinová, az RTVS gazdasági igazgatója által ismertetett számok 4 televíziós csatorna és 9 rádióállomás műsorgyártását és működtetését fedik le.

A testületi ülésen a televízió és rádió vezetése erősen konzervatívnak minősítette a javasolt pénzügyi tervet, amit az RTVS számára elkülönített alacsony forrásösszegekkel magyaráznak.

„Egyrészt jelentős a bevételcsökkenés, másrészt a költségvetés kiadási oldalára a globális energiaválság, a magas infláció és az új jogszabályi kötelezettségek terhelik” – mutatnak rá az illetékesek.

Az RTVS Tanácsa az elfogadott határozatban kockázatosnak minősítette a költségvetést.

„Egyrészt fedezi a műsorszolgáltató törvényi kötelezettségeit, ugyanakkor jelentős mértékű korlátozások árán a műsorgyártás területén és mindenféle beruházási lehetőség nélkül, miáltal tovább mélyül az adósság ezen a területen“ – közölték az RTVS felügyeleti szervének tagjai.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban