Na hlavný obsah

Megváltoztatják-e Iránt a tüntetések?

Az Iráni Iszlám Köztársaságban szinte minden évben vannak tüntetések, de a társadalomnak mindig csak egy része tiltakozik ami viszont az elmúlt időszakban játszódik le az országban, valami teljesen más.

Megváltoztatják-e Iránt a tüntetések?

Ebben az országban most azt ünnepelték az utcán, hogy Amerika legyőzte a foci VB-n a csapatukat, és ebben az országban most diáklányok ordítanak helyi hatóságok képébe és kántálják: halál a diktátorra.

Folytatódik a kormányellenes tüntetések résztvevőinek kivégzése Iránban: az MTI szerint vasárnap nyilvánosan felakasztottak egy férfit, aki szintén részt vett a Mahsza Amini halála miatt kirobbant tüntetéseken, és nagyon hasonló vádakkal ítélték el, mint egy múlt héten kivégzett férfit.

Iránban szeptember közepe óta zajlanak kormányellenes megmozdulások, amelyekben civil aktivisták szerint már több mint tízezer embert vettek őrizetbe, és több százan haltak meg. Eddig legalább tíz embert ítéltek halálra a tüntetések miatt, de a BBC szerint a tiltakozókat álkivégzésekkel is kínozzák az iráni börtönökben.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban