Na hlavný obsah

Juraj Šeliga nem zárja ki a kormány átalakítását

Za ľudí képviselője szerint a kormánykoalíciónak az SaS-el kell megállapodást kötnie a kabinet átalakításáról.

Juraj Šeliga nem zárja ki a kormány átalakítását
Juraj Šeliga Foto: TASR

Juraj Šeliga (Za ľudí) elutasítja az egyezkedést Tomáš Taraba képviselővel (frakció nélkül), Robert Ficóval, a Smer-SD elnökével vagy a Hlas-SD-vel az előrehozott választás dátumáról, cserébe azért, hogy ne buktassák meg a kormányt. Elfogadható megoldásnak tartja a kormány átalakítását oly módon, hogy az SaS ne szavazzon a kormány visszahívására, illetve biztosítsa a fennmaradásához szükséges szavazatokat. Šeliga nem hiszi, hogy az államfő hivatalnokkormány kinevezésében gondolkodna.

„A megoldás megállapodást kötni az SaS-szel, esetleg az államfővel is, a kabinet átalakításáról, és folytatná Eduard Heger (OĽANO) kormánya. 14 hónapnyi demokratikus kormányzás sokkal többet ér Szlovákiának, mint bárki bármelyik minisztérium élén. És egészen biztosan sokkal nagyobb értéket képvisel, mint egy megállapodás Ficóval, Tarabával és a Hlas-SD-vel az előrehozott választásról“ – fejtette ki Šeliga a közösségi hálón.

Hozzátette, további 14 hónap alatt az átalakított kormány segítséget nyújtana az embereknek az energiaválság leküzdéséhez, világos álláspontot képviselne a korrupció elleni harcban, a Nyugat-barát és Európa-párti politikában, elutasítaná az orosz propagandát és végrehajtaná a helyreállítási tervet. A májusi előrehozott választásnak, ahogy azt a Smer-SD szeretné, óriási a kockázata, és Fico vehetné át a kormányzást.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban