Na hlavný obsah

Heger: Sulík ismét egy demokratikus kormányt akar megbuktatni

A kormányfő és Igor Matovič OĽANO-elnök is visszautasítja, hogy a Heger-kabinet képtelen lenne segíteni az embereknek.

Heger: Sulík ismét egy demokratikus kormányt akar megbuktatni
Foto: TASR

Richard Sulík, az SaS elnöke ismét egy demokratikus, a korrupció ellen harcoló kormányt akar megbuktatni, 12 év alatt a harmadikat – jelentette ki Eduard Heger kormányfő, miután az SaS rendkívüli parlamenti ülés összehívását indítványozta a kormány visszahívására.

Heger és Igor Matovič, az OĽANO elnöke is visszautasítja Sulík kijelentését, hogy a kormány már képtelen segíteni az embereknek és feladta a korrupció elleni harcot. Matovič szerint Sulík bosszújáról van szó. Heger arra is rámutatott, hogy az SaS bizalmatlansági indítványát a Peter Pellegrini vezette Hlas-SD képviselői is aláírták, szerinte már senki nem hiszi el Sulíknak, hogy nem akar a Hlas-SD-vel kormányozni.

Arról sem a miniszterelnök, sem Matovič nem nyilatkozott, hogy ha megbukna a kormány, hajlandóak lennének-e tárgyalni az SaS-szel egy új koalíció létrehozásáról. Az SaS csütörtökön bejelentette, hogy rendkívüli parlamenti ülésen nyújt be bizalmatlansági indítványt a kormány ellen, mivel a kabinet már képtelen segíteni az embereknek és feladta a korrupció elleni harcot.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban