Na hlavný obsah

Orbán sálja okoz diplomáciai botrányt Közép-Európában

Nagy-Magyarországot ábrázáló szurkolói sál a szomszédos országok diplomáciai képviselői szerint provokáció a magyar miniszterelnök részéről.

Orbán sálja okoz diplomáciai botrányt Közép-Európában
Foto: Orbán Viktor/Facebook

Néhány nappal a kassai V4-es csúcs előtt a magyar futbalválogatott vasárnapi barátságos mérkőzésén Görögországgal Orbán Viktor egy Nagy-Magyarországot ábrázoló szurkolói sállal keltett feszültséget Közép-Európában. A bírálatokra úgy reagált, nem szabad a politikát belekeverni a fociba. Az esetben külön érdekesség, hogy Orbán Viktor csütörtökön Kassán találkozik a V4-es miniszterelnökökkel, akiknek a támogatására a következő hetekben különösen nagy szüksége lesz az Európai Unióval szembeni konfliktusa miatt.

A román diplomácia úgy nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hogy elfogadhatatlannak tartanak minden revizionista megnyilvánulást és Ukrajna sem maradt szótlan, ugyanis Kijev bekéreti a magyar nagykövetet, közölte Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője. Az esettel kapcsolatban a horvát miniszterelnök, Andrej Plenkovics reagált a legnyugodtabban. „Én nem akarok mások sáljával foglalkozni.”– mondta Plenkovics. Rastislav Káčer, a szlovák diplomácia vezetője a közösségi oldalán azt írta, hogy a szlovák-magyar kapcsolatokban nincs helye az irredentizmusnak és a revizionizmusnak.

(Napunk.sk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban