Na hlavný obsah

ATM kártyaolvasókat helyeznek el a kassai városi tömegközlekedés járatain

Az összesen 1 100 kártyaolvasó első 350 darabjának várható leszállítása 2023 áprilisa.

ATM kártyaolvasókat helyeznek el a kassai városi tömegközlekedés járatain
Illusztrációs felvétel Foto: imhd.sk

Bankkártyával is lehet majd fizetni a kassai tömegközlekedési járműveken. Kassa Város Közlekedési Vállalata (DPMK) 1 100 darab ATM kártyaolvasó berendezést szerzett be az önkiszolgáló menetjegy-értékesítési rendszer beüzemeléséhez.

Az első körülbelül 350 darab kártyaolvasó várható leszállítása 2023 áprilisa – mondta a DPMK szóvivője, Vladimíra Bujňáková.

Az eredeti ár a lezárt közbeszerzés alapján 844 900 euró volt áfa nélkül. Az emelt összegű közbeszerzés értéke áfa nélkül 929 ezer euró.

„A közbeszerzés értékének emelkedése a berendezés gyártásához szükséges alkatrészek árának emelkedése miatt következett be, amit a beszállító igazolt” – magyarázta Bujňáková.

Elmondása szerint Kassán egyelőre nem rendelkeznek ilyen típusú kártyaolvasókkal, ezért a menetjegy-értékesítési portfólió bővítése kapcsán Kassa Város Közlekedési Vállalata pozitív visszhangra számít az utasok részéről.

„Más szlovákiai városokban is üzemelnek hasonló berendezések, és sikeresnek bizonyultak, mert a rendelkezésre álló információk szerint emelkedett az így vásárolt jegyek száma“– tette hozzá Bujňáková.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban