Na hlavný obsah

Az Európai Parlament négy pártcsoportja nem javasolja a magyar pénzügyi szankciók feloldását

A pártcsaládok szerint az elért előreheladás ellenére továbbra is jelentős kockázatok övezik az uniós pénzek felhasználását Magyarországon.

Az Európai Parlament négy pártcsoportja nem javasolja a magyar pénzügyi szankciók feloldását
Foto: europa.eu

Az Európai Parlament négy pártcsoportja a magyar kormány által vállalt intézkedések végrehajtásának fényében arra a következtetésre jutott, hogy az elért előrehaladás ellenére továbbra is jelentős kockázatok övezik az uniós pénzek felhasználását Magyarországon.

Következésképp az Európai Néppárt, a Szocialisták és Demokraták, a liberális-centrista Renew és a Zöldek arra szólítják fel az Európai Bizottságot, hogy semmiképpen ne tegyen javaslatot a Magyarországgal szemben folyamatban lévő jogállami feltételességi eljárás leállítására, és továbbra is ragaszkodjon a költségvetési kifizetések egy részének korábban javasolt befagyasztásához.

Az Európai Bizottság előreláthatóan november 30-án fogadja el a 17 magyar korrekciós intézkedés teljesítéséről szóló értékelését, és részben annak függvényében hoz majd döntést a magyar helyreállítási terv jóváhagyásáról. Petri Sarvamaa, finn európai néppárti képviselő, a vonatkozó rendelet egyik parlamenti felelőse szerint jóllehet Magyarország a helyes irányba halad, mindazonáltal „lehetetlen azt a következtetést levonni, hogy a magyar intézkedések teljességgel felszámolnák az uniós költségvetést övező kockázatokat”.

(szabadeuropa.hu)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban