Na hlavný obsah

A przewodówi incidens nem jött jól az oroszoknak de még senki sem tudja ki a hunyó

Kedden este a lengyel média arról számolt be, hogy rakéta, vagy rakéták csapódtak be Lengyel terültre két ember halálát okozva Przewodówban, a lengyel-ukrán határ lengyel oldalán.

A przewodówi incidens nem jött jól az oroszoknak de még senki sem tudja ki a hunyó

Joe Biden elnök összehívott egy vészhelyzeti megbeszélést a G20-as csúcstalálkozón, utána elmondta, hogy a röppálya miatt valószínűtlen, hogy Oroszországból lőtték ki a rakétát, de a legtöbb illetékes egyelőre türelemre int.

Ugyanakkor a G20-csoport összes tagja, beleértve Oroszországot, elfogadta az indonéziai csúcstalálkozó zárónyilatkozatát, amelyben szerepel az ukrajnai háború elítélése is. A dokumentum szövege szerint a legtöbb tag határozottan elítélte az ukrajnai háborút. Moszkva kezdetben ellenezte, hogy a zárónyilatkozatban utalás történjen az ukrajnai háborúra, és a vele jó gazdasági kapcsolatokat ápoló Kína és India sem támogatta ezt.

Pedig Oroszország ukrajnai invázióját Kína sem támogatja és a przewodówi incidens sem a legjobbkor jött az orosz félnek, hiszen a helyzet jelenlegi állása alapján több szakértő is úgy gondolja, hogy Oroszország rakétái csapódtak be lengyel területen.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban