Na hlavný obsah

Naď : Szlovákia nem sértett törvényt az Oroszországba és Iránba irányuló áruexport kapcsán

A védelmi miniszter tagata azokat a vádakat, hogy az orosz fegyvartartásban használták fel Szlovákiából szármozó eszközöket.

Naď : Szlovákia nem sértett törvényt az Oroszországba és Iránba irányuló áruexport kapcsán
Foto: TASR/Martin Baumann

Szlovákia semmilyen törvényt sem szankciót nem sértett meg az Oroszországba és Iránba irányuló áruexport kapcsán – közölte Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter a védelmi és pénzügyi bizottság szerdai rendkívüli ülése után.

Naď tagadta, hogy külföldi hírszerző ügynökségektől olyan információk érkeztek volna, miszerint az orosz fegyvergyártásban használtak fel Szlovákiából származó eszközöket. Azt ugyanakkor elismerte, hogy visszaélésekre sor kerülhetett, így végeredményben nem zárható ki ennek esélye. Hozzátette, a hasonló esetek kivédése érdekében uniós szintű vagy szélesebb körű megoldásra van szükség.

A védelmi és pénzügyi bizottság vezetője, az SaS-es Juraj Krúpa az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott, „vannak hibák, vannak gyanúk, szóval ha beigazolódnak, számomra ez továbbra is egy megabotrány.“ Hozzátette, minél hamarabb olyan törvénytervezetet vár a koalíciótól, amely orvosolni tudja a hiányosságokat.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban