Na hlavný obsah

Moszkván keresztül érkezik a lengyel-fehérorosz határon áttörni próbáló közel-keleti és észak-afrikai migránsok többsége

Orosz pecsétet találtak az összes, illetve szinte összes személy útlevelében.

Moszkván keresztül érkezik a lengyel-fehérorosz határon áttörni próbáló közel-keleti és észak-afrikai migránsok többsége
Foto: hirado.hu

Már nem Minszken, hanem Moszkván keresztül érkezik a lengyel-fehérorosz határon áttörni próbáló közel-keleti és észak-afrikai migránsok többsége – jelentette ki Maciej Wasik lengyel belügyminiszter-helyettes. Elmondta: orosz pecsétet találtak „az összes, illetve szinte összes” személy útlevelében, akiket az utóbbi időben megállítottak a lengyel-fehérorosz határ illegális átlépésekor.

A miniszterhelyettes szerint ez azt bizonyítja, hogy a migráció hátterében orosz titkosszolgálatok állnak. Wasik megítélése szerint az, hogy Oroszoroszág „egyoldalúan liberalizálja a vízumkiadási politikáját”, egyik módszere az általa viselt hibrid háborúnak.

„Fegyveres erőkkel megtámadják Ukrajnát, hibrid módszerekkel pedig a balti államokat, Lengyelországot, az egész Európai Uniót” – fűzte hozzá.

(mti, ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban