Na hlavný obsah

Továbbra is rakétákkal támadnak az oroszok Ukrajnában

Helyreállították a víz- és az áramellátást a fővárosban. Az elnök szerint az ország elektromos erőműveinek körülbelül egyharmada megsemmisült.

Továbbra is rakétákkal támadnak az oroszok Ukrajnában
Kijevi lakóépület egy bombatámadás után. Foto: TASR/AP

Helyreállították a víz- és és az áramellátást Kijevben egy nappal azután, hogy az infrastruktúrát célzó orosz rakétatámadások a lakosság 80 százalékát hagyták víz nélkül, és városszerte áramkimaradásokat okoztak. A napokban az orosz légitámadások döntően Ukrajna energetikai infrastruktúráját sújtják: Volodimir Zelenszkij elnök szerint az ország elektromos erőműveinek körülbelül egyharmada megsemmisült.

Éjszaka újabb rakétacsapások érték Mikolajiv városát is, ahol tegnap az energia-infrastruktúrát támadták az orosz erők. A négy rakéta félig lerombolt egy lakóépületet, amelynek romjai alatt egy idős nő holttestét találták meg a mentőcsapatok.

Putyin szerint az ukrán infrastruktúra elpusztítása „válasz volt” a szevasztopoli orosz flottát ért ukrán csapásokra – a támadásért azonban az ukrán hadsereg nem vállalta a felelősséget, az ENSZ szerint pedig meg sem történt.

(hvg.hu)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban