Na hlavný obsah

Váratlanul Ukrajnába látogatott a német államfő

A német államfő ma reggel érkezett vonattal Kijevbe. A nap folyamán megbeszélést folytat Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Váratlanul Ukrajnába látogatott a német államfő
Foto: consilium.europa.au

Váratlanul Ukrajnába látogatott Frank-Walter Steinmeier német államfő – közölte az ntv német hírtelevízió. A kölni székhelyű kereskedelmi televíziós csatorna tájékoztatása szerint Steinmeiernek ez az első hivatalos látogatása Kijevben, amióta Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát. A német államfő ma reggel érkezett vonattal Kijevbe. A nap folyamán megbeszélést folytat Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

A DPA ügynökség szerint a két politikus közösen szólítja majd fel a német városokat, hogy kössenek partneri kapcsolatot az ukrán önkormányzatokkal, és nyújtsanak nekik segítséget. „Rendkívül fontosnak tartom, hogy most, amikor drón- és különféle rakétatámadások érik az ukrán polgári infrastruktúrát, szolidaritásunkról biztosítsuk Ukrajnát“ – jelentette ki a német elnök, miután Kijevbe érkezett. Hozzátette, Németország továbbra is támogatja Ukrajnát pénzügyi, politikai és katonai szempontból.

Steinmeier még a múlt héten tervezett Kijevbe utazni. Az orosz hadsereg légitámadásai végett azonban akkor biztonsági okokból lemondta a látogatást.

(čtk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban