Na hlavný obsah

A szenzációs propagandabombák tönkretesznek minket!

Az Informer nevű belgrádi bulvárlap interjút közölt egy a közelmúltban szabadult visszaeső bűnözővel, egy sorozatos nemi erőszaktevővel. A magyar kormány pedig Nemzeti konzultációba kezdettaz általa is megszavazott, Oroszország elleni európai uniós szankciókról.

1. Az Informer nevű belgrádi bulvárlap interjút közölt egy a közelmúltban szabadult visszaeső bűnözővel, egy sorozatos nemi erőszaktevővel. Az eset utcai tiltakozásokat váltott ki, amelyeket a Női Szolidaritás nevű feminista mozgalom szervezett.
– Mennyire közérdek megérteni, hogyan gondolkodik egy bérgyilkos, egy többszörös nemi erőszakot elkövető személy vagy egy emberkereskedő?
– Mikor jár el etikusan az újságíró, ha súlyos bűncselekményért elítélt személyeket szólaltat meg?
– Mennyire jellemző kisebbségi médiumainkra a szenzációhajhász attitűd?

2. Nemzeti konzultációba kezdett a magyar kormány az általa is megszavazott, Oroszország elleni európai uniós szankciókról.
Milyen üzenete van a nemzeti konzultációkat, népszavazásokat, választásokat megelőző audiovizuális kampányoknak?
Mennyire szüremlenek át ezek a határon túli magyar közösségek nyilvánosságába?
Él-e a dezinformációs, lejárató és gyűlöletelemeket is tartalmazó kampányok lehetőségével a szlovák, a román és a szerb hatalom?

A virtuális törzsi kerekasztalnál Parászka Boróka az erdélyi HaTuMa törzset képviseli, Finta Márk a felvidékit, Pressburger Csaba pedig a vajdaságit.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Podcast rovatban