Na hlavný obsah

Kell-e tanulnunk a másságról, a kisebbségekről vagy a többségétől eltérő szexualitásról?

A pozsonyi kettős gyilkosság után nélkülözhetetlen beszélni arról, hogy mennyire fontos alapja a társadalom békés együttélésének a tolerancia.

Kell-e tanulnunk a másságról, a kisebbségekről vagy a többségétől eltérő szexualitásról?
Foto: depositphotos.com

A múlt heti pozsonyi kettős gyilkosság kapcsán egyre több szó esik arról, miért hiányzik a kisebbségekkel, a mássággal szembeni tolerancia a társadalomból. Az életre nevelés a közhely szerint a családon kívül az iskolában is kezdődik. Az azonban nem mindegy, milyen sorvezetőt adnak a tanítók gyermekeink kezébe

A megfelelő iskolai és a szülői nevelés segíthet abban, hogy ne alakuljon ki a gyűlölet a bárminemű kisebbségekkel kapcsolatban. Az előítéletek nagyban befolyosáloják a viszonyolusunkat a mássághoz. A sztereotípiák mindig ott magasabbak, ahol nincsenek konkrét megtapasztalások.

Az önuralom, az empátia és a tolerancia olyan társadalmi ismérvek amik nélkül megvalósíthatatlan a nemi, vallási és nemzetiségi különbözőségeken túlhaladó kölcsönös tisztelet. A kölcsönös tisztelet az alapja annak, hogy elfogadjuk egymást, ami egy egészséges társadalom kötőereje.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban