Na hlavný obsah

Liz Truss: Ideje lapozni és folytatni a politikai munkát

A brit miniszterelnök azt jelentette ki, hogy a nemzeti érdekek érdekében cselekedett.

Liz Truss: Ideje lapozni és folytatni a politikai munkát
Foto: TASR

„Elnézést kértem a hibáimért, ideje lapozni, és folytatni a munkát“ – jelentette ki Liz Truss brit miniszterelnök szerdán a parlamentben. Az ellenzéki kritikákra, miszerint megbízhatatlan, következetlen, amiért az elmúlt hetekben gyorsan elvetetette gazdasági terveit, Truss úgy reagált, hogy „Én egy harcos vagyok, nem olyan, aki feladja. A nemzeti érdekek érdekében cselekedtem“.

A nyugdíjakkal kapcsolatos több napos bizonytalanság után szerdán ellenzéki kérdésre válaszolva bejelentette, hogy az új pénzügyminiszter, Jeremy Hunt nem szünteti meg az úgynevezett tripla zárat, amely biztosítja, hogy a nyugdíjak évről évre emelkednek az inflációval. A szociális juttatásokkal és a külföldi segélyekkel kapcsolatban azonban nem volt hajlandó hasonló garanciákat biztosítani.

Truss kérte a képviselőket, hogy a brit állampolgárok érdekében térjenek vissza a politikai munkához. Kormányával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy bár még csak két hónapja működik, már sikerült garanciát bevezetniük az energiaárakra, megakadályozták a társadalombiztosítás összegének emelését, és lépéseket tettek a „harcos szakszervezetek visszaszorítására“.

čtk

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban