Na hlavný obsah

Naď a legrosszabb megoldásnak tartaná az előrehozott választást, ami szerinte csak az ellenzék érdeke

A védelmi miniszter a miniszterelnök-helyettessel emlékeztetett arra, hogy a kormánypárt képviselői nem támogathatnak az ellenzék által beadott javaslatokat.

Naď a legrosszabb megoldásnak tartaná az előrehozott választást, ami szerinte csak az ellenzék érdeke
Foto: TASR/Ján Krošlák

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter és Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes is helytelenítené, ha a Sme rodina megszavazná Tomáš Taraba képviselő (frakció nélkül) alkotmánymódosító tervezetét az előrehozott választásról. Emlékeztettek arra a megállapodásra, mely szerint kormánypárti képviselők nem támogathatnak ellenzéki javaslatokat. Remišová hozzátette, ha erre mégis sor kerül, a koalíciós tanácson foglalkoznak majd a kérdéssel.

Naď az előrehozott választást a legrosszabb megoldásnak nevezte. Kijelentette, „az előző kormány jelöltjeinek botrányai miatt az ellenzék számára minden egyes hónap fontos lenne, amivel le tudná rövidíteni a jelenlegi kormány megbízatását“. Hozzátette, reméli, hogy „egyetlen felelős párt és parlamenti képviselő sem dől be nekik“.

A Sme rodina a saját, az előrehozott választást lehetővé tevő tervezetét visszavonta, miután Igor Matovič, az OĽaNO elnöke megvétózta azt. Kollár azonban rögtön jelezte, támogatni kívánja a Kotleba-féle ĽSNS pártlistáján a parlamentbe jutó Taraba hasonló tervezetét.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban