Na hlavný obsah

Kilenc OĽaNO képviselő kéri elnöküket, hogy vegye komolyan a Szlovákiát fenyegető veszélyeket

Az OĽaNO kilenc képviselője felszólította pártjuk elnökét, Igor Matovič pénzügyminisztert, hogy vegye komolyan a Szlovákiára leselkedő veszélyeket, és tegyen javaslatot egy olyan megoldásra, amellyel meg lehetne újítani a demokratikus képviselőkből álló stabil parlamenti többséget.

Kilenc OĽaNO képviselő kéri elnöküket, hogy vegye komolyan a Szlovákiát fenyegető veszélyeket
Foto: TASR

A képviselők egyúttal elnézést kértek az újságíróktól Matovič őket támadó kijelentéseiért. A magukat Polgári és demokratikus platform névre keresztelő OĽaNO-képviselők jelezték, bár elnökük menesztésére szavazni nem fognak, a mai rendkívüli ülésen, amelyen Igor Matovič pénzügyminiszter további sorsáról szavaznak majd a parlamentben, demonstratív módon nem vesznek részt.

Maga Igor Matovič is tett azóta egy engesztelő gesztust az újságírók irányában. Hétfőn koraeste a közösségi oldalán kért elnézést minden „tisztességes újságírótól“, egyúttal meghívta őket egy kerekasztal-beszélgetésre. Hozzátette, azoktól az újságíróktól viszont nem hajlandó bocsánatot kérni, akiknél, mint posztjában fogalmaz, „fején találta a szöget“ múltkori támadó hangvételű beszédével. Emiatt a Matovič-beszéd miatt, amelyben többek között Hitler propagandistáihoz hasonlított egyes szlovákiai újságírókat, 21 hazai médium főszerkesztője közös nyilatkozatban tiltakozott.

(DenníkN)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban