Na hlavný obsah

Ficoék támogatják az alkotmánymódosításra irányuló javaslatot

A választási időszak lerövidítése mellett, Roman Mikulec szembeni bizalmatlansági indítványról szóló szavazás eredményére hívta fel az ellenzéki Smer a figyelmet.

Ficoék támogatják az alkotmánymódosításra irányuló javaslatot
Foto: TASR/Jakub Kotian

A Parlament Smer-SD-s tagjai támogatni fogják a Sme rodina alkotmánymódosításra irányuló javaslatát, amely rögzítené a választási időszak lerövidítésének lehetőségét. A javaslatról szóló szavazást kedden 17.00 óra utánra tervezik. Robert Fico, a Smer-SD vezetője azonban meg van győződve arról, hogy a törvényjavaslat nem fog átmenni. Szerinte az alkotmánymódosítás megteremthetné a politikai válság megoldásának feltételeit.

Továbbá felhívta a figyelmet a Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszterrel szembeni bizalmatlansági indítványról szóló szavazás eredményére is. Rámutatott, az ellenzék bebizonyította, hogy a minisztérium vezetője olyan ember, akinek köze van a tolvajláshoz és a korrupcióhoz.

Az alkotmány módosítását Peter Pellegrini pártja a Hlas SD is támogatni fogja, erről a pártelnök nyilatkozott keddi sajtótájékoztatóján. Úgy véli, hogy az SaS támogatásával már első olvasatban sikeres lehet a szavazás.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban