Na hlavný obsah

Az SaS Igor Matovič leváltását fogja kezdeményezni

Sulík kijelentette, hogy a pártja direkt mód nem segített megnyitni a szerdai parlamenti ülést.

Az SaS Igor Matovič leváltását fogja kezdeményezni
Foto: TASR/Pavel Neubauer

Második próbálkozásra sem sikerült szerdán megnyitni a parlament soron következő ülését, mert a törvényhozás határozatképtelen volt. Sem az SaS képviselői, sem az ellenzéki pártok nem jelentkeztek be a létszámellenőrző szavazáson, és kormánypárti képviselők is hiányoztak.

Richard Sulík, a párt elnöke sajtótájékoztatón kijelentette, azért nem segítettek megnyitni a parlament ülését, mert fel akarták mérni, hogyan képzeli el a koalíció a kormányzást. Ha jövő kedden sem sikerül megnyitni az ülést, az SaS rendkívüli ülés összehívását fogja kezdeményezni, amelyen a legfontosabb kérdések kerülnének terítékre, például Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának megvitatása és az energetikai válság.

Sulík meglepőnek nevezte, hogy a kormánypártok közül senki nem akart velük tárgyalni. Feltette a kérdés, megéri-e mindez nekik csak azért, hogy Igor Matovič (OĽaNO), aki hozzánőtt a székéhez, pénzügyminiszter maradjon. Megerősítette, az SaS Igor Matovič leváltását fogja kezdeményezni, néhány napon belül elkészül az erre vonatkozó javaslat. A Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter leváltásáról szóló szavazáson azonban tartózkodni fog.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban