Na hlavný obsah

Milyen a most kinevezett miniszterek múltja?

Iveta Radičová energetikai tanácsadója, a Szlovák Ügyvédi Kamara elnöke és a volt budapesti nagykövet ültek be a megüresedett miniszteri székekbe.

Milyen a most kinevezett miniszterek múltja?
A régi és új miniszterek a pozsonyi Elnöki Palotában. Balról jobbra: Richard Sulík, Karel Hirman, Mária Kolíková, Viliam Karas, Ivan Korčok, Rastislav Káčer, Branislav Gröhling és Eduard Heger. Foto: TASR/Martin Baumann

Karel Hirman új gazdasági miniszter a Moszkvai Állami Egyetemen és a Kassai Műszaki Egyetemen tanult kőolaj- és földgázkitermelés szakon. Karrierje során Iveta Radičová volt miniszterelnök és Miroslav Lajčák volt külügyminiszter energetikai tanácsadójaként is dolgozott, valamint Volodimir Hrojszman volt ukrán miniszterelnök mellett szintén dolgozott energetikai szakértőként.

Viliam Karas új igazságügyi miniszter 1999-től a Szlovák Ügyvédi Kamara tagja, 2021-től a kamara elnöke. Magánpraxisában elsősorban kereskedelmi, polgári és európai joggal foglalkozik. A jog területén számos publikáció szerzője.

Rastislav Káčer új külügyminiszter 1992 óta dolgozik a diplomáciában. 2001-ben a védelmi minisztérium államtitkára lett, és Szlovákia NATO-csatlakozási folyamatáért felelt. Nagykövetként szolgált korábban az Egyesült Államokban, Magyarországon és egészen idáig Csehországban. Az Egyesült Államok bel- és külpolitikájának, a transzatlanti kapcsolatoknak, a védelmi és biztonsági kérdéseknek a szakértője.

Az oktatásügyi minisztérium élére ideiglenesen Eduard Heger kormányfő került.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban