Na hlavný obsah

Az államfő kinevezte a kormány új minisztereit

Čaputová örül, hogy szakértőket nevezhetett ki minisztereknek.

Az államfő kinevezte a kormány új minisztereit
Foto: TASR/Martin Baumann

Kinevezte az új minisztereket Zuzana Čaputová államfő. A gazdasági miniszter Karel Hirman, a külügyminiszter Rastislav Káčer, az igazságügyi miniszter pedig Viliam Karas lett. Az oktatásügyi minisztérium élére ideiglenesen Eduard Heger kormányfő került.

Az államfő egyúttal elfogadta Richard Sulík, Ivan Korčok, Mária Kolíková és Branislav Gröhling SaS-es miniszterek lemondását.

Čaputová pozitívan értékelte, hogy a kinevezett új miniszterek szakértők. Azt kívánja, hogy úgy vezessék a minisztériumokat, ahogy azt az alkotmány előírja és az állampolgárok elvárják. Az államfő viszont fel hívta a figyelmet a tényre, hogy az új miniszterek javaslatainak keresztülviteléhez az ellenzék szavazataira is a szükség lesz.

„Nem kevesebb forog kockán jelenleg, minthogy átvezessük országunkat a válságon, és segítsünk azoknak, akiket a válság térdre kényszeríthet“ – fogalmazott Čaputová.

A legnagyobb nyomás e tekintetben a gazdasági minisztériumra nehezedik. Az államfő Karel Hirman új gazdasági minisztertől a vállalkozó szektor támogatását is elvárja.

(TASR, denník n)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban