Na hlavný obsah

Adómódosító javaslatokkal állt elő az SaS

Bár a magasabb adók vörös vonalat jelentenek az SaS számára, ez nem jelenti azt, hogy nem szabad módosítani azokat - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Richard Sulík, az SaS elnöke.

Adómódosító javaslatokkal állt elő az SaS
Foto: TASR/Jaroslav Novák

Az SaSolyan javaslatokat terjeszt majd elő a parlament soron következő ülésére, ahol egyes esetekben ugyan emelkednének, viszont több más esetben csökkennének az adók. „Ott kell emelni az adókat, ahol annak értelme van“ – tette hozzá a pénteki sajtótájékoztatón a leköszönő gazdasági miniszter, Richard Sulík.

A parlament pénzügyi bizottságának elnöke, a szintén SaS-es Marián Viskupič ikerjavaslatoknak nevezte a párt javaslatait. Egyrészt eltörölnék a rádió és televízió üzembentartási díját, ugyanakkor bevezetnék a csőadót. A kieső összeg pótlását a gázvezetékek adójával oldanák meg, amelyet az OĽANO javasolt.

Csökkentenék a gépjárművek regisztrációs díját, ugyanakkor megemelnék a szerencsejátékok adóját. Tíz százalékra csökkentenék az áfát a vendéglátóiparban, de emelnék a szeszből származó adót. Az SaS továbbá az üzemanyagok áfájának az átmeneti csökkentését is javasolja. Állításuk szerint ezek a javaslatok nem befolyásolják az állami költségvetést.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban