Na hlavný obsah

Az energiaválság a kisvállalkozókat is egyre súlyosabban érinti

Az energiaárak drasztikus emelkedése a szlovákiai cégek felét veszteségbe taszíthatja, állítja a Szlovák Nemzeti Bank friss tanulmánya.

Az energiaválság a kisvállalkozókat is egyre súlyosabban érinti

A szakemberek véleménye szerint a vállalkozások jó része egyszerűen képtelen lesz felvenni a küzdelmet az árrobbanással és kigazdálkodni a költségeket megszorítások vagy termékeik, szolgáltatásaik megdrágítása nélkül.

Ahogy azt már korábban megírtuk több nagyobb, sok ezer alkalmazottat foglalkoztató szlovákiai iparvállalat is a magas energiaárakkal küzd, amelyekkel egyedül esélyük sincs megbirkózni, több esetben még ha a megemelkedett költségeket ugyan ideiglenesen képesek is téríteni, az extra kiadást a szolgáltatásaik árának emelésével kénytelen kompenzálni, így viszont versenyképességük elvesztésével kell számolniuk.

De amíg a kormány ingerküszöbét a nagyvállalatok problémái csak-csak elérik, idehaza, de a szomszédos országokban is egyre nagyobb, komolyabb kihívásokkal küzdenek a kis és középvállalkozások is, méretüket tekintve pedig ugyan olyan mélyreható hatásuk van a munkaerőpiacra mint a nyagoknak.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban