Na hlavný obsah

Matovič maradhat a pénzügyminiszter

Igor Matovič nem mond le a miniszteri posztról – tudatta az OĽaNO frakcióvezetője, Michal Šipoš a mozgalom hétvégi csapatépítője után.

Matovič maradhat a pénzügyminiszter
Foto: TASR

Az SaS távozása után forgatókönyveken kívül az OĽaNO politikusai az energiaválsággal foglalkoztak, írja a Napunk hírportál.

“Mi, ellentétben másokkal nem futamodunk meg a harcból és megteszünk mindent, ami az erőnkben van, hogy segítsünk az embereknek ezekben a válságos időkben. Ragaszkodunk ahhoz, hogy nem létezik egyetlen indok sem Igor Matovič lemondására, mert a legjobb teljesítményű miniszterek közé tartozik és mindig a közérdeket védte.” – mondta Šipoš.

Šipoš ugyanakkor azt is elmondta, hogy hajlandóak tárgyalni Matovič lemondásáról, ha az SaS támogatja a 10 pontban felsorolt feltételeiket.

Az SaS ma délután háromra hívott össze sajtótájékoztatót, melyen Richard Sulík, Branislav Gröhling oktatási miniszter, Mária Kolíková igazságügyi miniszter és Ivan Korčok külügyminiszter is részt vesz. A legtöbbek szerint az SaS három minisztere ma beadja a lemondását.

(napunk, dennikn, tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban