Na hlavný obsah

„Mindent megteszünk a négyes koalíció megtartásáért“ – jelentette ki a védelmi miniszter

Jaroslav Naď szerint Richard Sulík már nem akar a pártjával együtt a koalíció tagja lenni.

„Mindent megteszünk a négyes koalíció megtartásáért“ – jelentette ki a védelmi miniszter
Foto: TASR

Az OĽaNO továbbra is a négyes koalíció fenntartása mellett van, de más alternatívákra is felkészül. Ez Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter nyilatkozataiból is kitűnik. Úgy érzi, hogy Richard Sulík SaS-vezér nem akar a koalícióban maradni. Naď kifejtette, hogy az OĽaNO elnökségének hétfőn össze kell ülnie, és meg kell beszélnie, mi történne abban az esetben, ha az SaS kilépne a kormányból.

„Mindent megteszünk a négyes koalíció megtartásáért“ – jelentette ki. Másrészt, mondta, nem tudnak csak várni és imádkozni. Kijelentette, hogy készen állnak a megüresedett miniszteri és egyéb minisztériumi pozíciók betöltésére. Richard Prokypčáknak, a Szlovák Gázipari Vállalat vezetőjének bejelentett távozása kapcsán Naď felelőtlenségről beszél.

Megjegyezte, hogy a gazdasági minisztérium kulcsfontosságú az energiaválságra és a közelgő fűtési szezonra való felkészülésben. Rámutatott, hogy jelenleg nincs elég gáz és abszurdnak találta, hogy egy olyan állami vezető, mint az SPP vezetője, ilyen helyzetben távozzon.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban