Na hlavný obsah

Gyerekotthonnal és terápiás központtal segít szlovákia az ukrajnai árvákon

A szlovákia ukrán árva gyerekek számára nyújtott segítségének részét képezi egy biztonságos gyermekotthon és egy fizikoterápiás központ létrehozása Kárpátlja két különböző településén - nyilatkozta az Úsmev ako dar jótékonysági szervezet szóvivője.

Gyerekotthonnal és terápiás központtal segít szlovákia az ukrajnai árvákon
Foto: TASR

A szlovákiával szomszédos kárpátaljai területnek nagyjából 1,2 millió lakosa van és jelenleg nagyjából 375 ezren menekültek ide az ország háború súlytotta keleti területeiről, ebből több, mint 125 ezren gyerekek. Mindez komoly terhet ró a helyi közigazgatásra, az ország éppen ezért bármilyen jellegű segítséget szívesen fogad – tette hozzá a szervezet szóvivője múlt heti látogatását követően.

A látogatáson részt vett a gyermekjogi ombudsman Jozef Mikloško is, aki azt nyilatkozta, amellett, hogy az ország az iderékező meneküleket megsegíti, fontos, hogy a határon túl is segítséget tudjon nyújtani, különösen a legsebezhetőbbek számára. Éppen ezért döntöttek egy gyermekotthon és egy gyerekek számára segítséget nyújtó rehabilitációs központ létrehozásáról az orosz megszállás alatt álló ország területén.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban