Na hlavný obsah

Az ország vezető politikusai is megemlékeztek Tomko bíboros haláláról

Többen is kiemelték az emlékezés során, hogy mekkora az ő tevékenysége mekkora hatást gyakorolt Szlovákiára.

Az ország vezető politikusai is megemlékeztek Tomko bíboros haláláról

Jozef Tomko bíboros halálával egy olyan embert veszítünk el, aki mindig is gondolt Szlovákiára és annak érdekeire, aki számos, a kommunista rendszer elől menekülő emberen segített, és aki élete utolsó pillanatáig optimizmust és reményt adott nekünk, hogy minden válságot kezelni tudunk – írta közösségi oldalán Zuzana Čaputová államfő.


A bíboros élete folyamán jelentős személyiséggé vált, aki nemcsak a szlovák, hanem a világegyház eseményeire is hatással volt. Ezt Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök jelentette be. Őszinte részvétét fejezte ki a bíboros hozzátartozóinak.

Tomko bíboros élete a hit, az alázat és a szerénység példája volt, és példa volt a lelki vezetők új generációi számára. Ezt a Za ľudí párt jelentette be a közösségi oldalon.

A Sme rodina mozgalom nagyra értékelte a néhai Jozef Tomko bíboros életművét, amelyet az emberek megsegítésére, a fiataloknak pedig a hit útjának megtalálására szentelt.

Jozef Tomko bíboros a szlovák egyház legjelentősebb képviselői közé tartozott a Vatikánban, ahol bölcsességével és elismertségével megnyitotta a kaput a Szlovák Köztársaság képviselői előtt a pápával való találkozások – fogalmazott Peter Pellegrini, a parlamenten kívüli Hlas-SD vezetője, volt miniszterelnök.

(tasr, pátria Rádió)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban